Et godt sted at starte

Nanna Zahle Poulsen er en 21 årig frisk tøs fra Hillerød, der har gået på Køkkenlinjen på Gribskov Produktionsskole siden oktober i sidste år. Hun satser på at blive pædagog.

Af Marc Hagen Lindstrøm, GPS PRESS, juni 2015

Nanna startede på Sundhed, Omsorg og Pædagogik linjen, men kunne ikke rigtig finde sig til rette. Efter et stykke tid begyndte hun på Køkkenlinjen, hvor hun er stadigvæk. ”Det var bare ikke så meget mig, jeg klingede bedre med dem fra køkkenet” siger Nanna.

Inden du startede her, havde du tænkt dig at lære lidt pædagogik, men du fandt ud af du var mere til køkkenet?
”Nej, jeg skal stadig blive pædagog, jeg synes bare det var hyggeligere at være i køkkenet. Det er hyggeligt at lave mad og lære nogle nye retter og lave ting fra bunden”.

Før du startede i køkkenet kunne du da finde ud af at lave mad. Føler du at du lærer noget nyt?
Ja, Meget. Det kunne jeg godt. Men ikke så godt som jeg kan i dag. Jeg har helt sikkert udviklet mig”.

Det vil sige kan du bruge det du har lært i Køkkenet. Hvor kan du bruge det?
Jeg kan bruge derhjemme til at lave mad, men også hvis jeg ud skal være pædagog, hvis skal laves noget mad der så vil jeg også kunne gøre det. Jeg får noget erfaring inden for det. Jeg vil stadig gerne være pædagog. Ikke tjener, restauratør eller café ejer. Men det er godt at have det i baghovedet”.

Jeg spørger hende om hvordan det er at være i køkkenet og om hun er glad for at have valgt det.
”Jeg er virkelig glad for at være her. Der er altid god stemning og vi kan alle snakke med hinanden. Der er ikke nogen, der bliver holdt uden, for vi er bare sammen”, svarer hun.

Hvordan har du det med skolens elever, medarbejdere og lærere?
”Jeg har det fint med dem. Men jeg kan godt lide når folk kommer og takker for god mad. Jeg er også modtagelig over for konstruktiv kritik. Når tingene bliver sagt konstruktivt, så lytter jeg selvfølgelig efter og giver det videre til Bettina. Vi kan lære noget af det. Vi er jo heller ikke uddannet og vi ved ikke lige præcis, at sådan skal det være. Vi prøver os frem og vi gør vores bedste og Bettina hjælper os. Men hvis det bare er nogle negative ting folk siger – det kan man ikke bruge til noget”.

Hun fortæller at når man ikke er afklaret med uddannelse eller job, vil Produktionsskolen være et godt sted at starte. Der er forskellige muligheder her i skolen og mulighed for at komme i praktik. Så man kan blive hjulpet i gang og så prøve nogle forskellige linjer og se hvad med kan lide og se hvad man er til”.

Hvad er din plan efter her i skolen, du slutter i August?
”Måske skal jeg tage nogle enkle fag på HF ellers skal jeg på PAU. Kan du forklare, hvad PAU er. PAU er Pædagogisk Assistentuddannelse”.

Hvad laver i din fritid?
”Altså jeg er et stort famille menneske. Jeg kan godt lide at være sammen med min famille og hygge mig og jeg kan godt lide at være ude når det er godt vejr. Jeg kan godt lide at køre ture og være på stranden. Det er sådan det jeg laver og hygger mig”.

Nanna Zahle Poulsen er en 21 år gammel elev. Hun startede på Gribskov Produktionsskole den 14. oktober 2014. Hun kommer fra Hillerød. Hun bor sammen med Magnus på et kollegie i Hillerød. Magnus går også på Køkkenlinjen sammen med hende.
Posted in Nyheder.