Fra idé til innovation

Gribskov Produktionsskole har eleverne fra Multimediedesign og Design & Produktion haft muligheder i 3 innovationsdage at komme med nye idéer.

Af Rene Laursen, Morten Olsen, GPS PRESS, november 2014

 

Vi har haft 3 innovationsdage her på Gribskov produktionsskole november-december måned. I den anledning kom Morten og Marie.

Inden jeg beskriver hvad vi har lært i de 3 innovationsdage vil jeg lige forklare, hvad innovation er. Den centrale betydning af innovation vedrører fornyelse, udvikling af en ny idé og dens realisering i praksis. Når man taler om innovation er mange tilbøjelig til at sidestille det med kreativitet.

Formålet med innovationsdage var at vi skulle lære at samarbejde og være kreativ og innovativ.  De 3 innovationsdage udviklede vores samarbejde bedre end forventede og vi blev bedre til at komme med nye idéer.

Innovationsdag 1: Vi mødtes nede ved værkstedet, hvor Morten og Marie præsenterede sig selv og forklarede hvad de laver, og noget om hvad de har lavet før i tiden.

Så skulle vi lave en rundkreds og lægge en ting man havde på sig foran sig, og tænke hvad man kunne lave anderledes, der var åbent for alle ideer. Eneste regel var at man ikke må sige ´nej` til ideerne eller afviser idéen, selvom idéen kan være meget tåbelig. Så blev vi delt i grupper, og skulle bygge de ideer man var kommet frem til i gruppen. Det hele blev præsenteret for hinanden i multimedia rummet til sidst.

Innovationsdag 2: Vi mødtes nede ved værkstedet, hvor Morten talte om hvad vi skulle lave, vi blev delt op i grupper og skulle være kreative med nogle skumfiduser og spaghetti. Bagefter skulle vi skrive så mange møbler og ting som man kunne huske ned på papir, efter det skulle man finde på de mærkeligste sammensætninger og tegne dem. Da vi var færdige med at tegne, skulle vi i grupper udenfor for at finde problemer med ting i hverdagen og præsentere tankerne til hinanden til sidst.

Innovationsdag 3: Den 3 dag fik vi en opgave der bestod af at men skulle lave noget ud af sugerør og poser som skulle der gjorde at ægget skulle kunne holde til at falde 3 meter cirka, da denne opgave var fuldført skulle vi opfinde et køretøj der skulle have flere egenskaber som fx at kunne køre på vej og sejle samtidig så vi startede med en tegning og så skulle vi lave en prototype og så skulle vi lave et billede på computerne.

Posted in Nyheder.